21 Mart 2010 Pazar

ilk pazar

ve sonunda evimde ilk pazarım .. ilk kahvaltım .. taiwandan taze dönüp almanyaya gitmeden önceki 3 günümden biri,, hava güzel .. ben bi önceki günün yorgunluğunu atmışım üstümden .. sanki hiç pazartesi olmayacak gibi bi mutluluk .. sonra cankuş arkadasla buluşulacak olmasının sevinci .. az buz değil 9 aydır görememişim .. aradığım anda günü planlayan , telefonu neşeyle açıp her daim umutla konusan insan ..

bi mutluluk .. bi huzur .. herşeye şükür .. şu yazıyı yazabilmek için beklenen ,, katlanılan ,, dayanılan her güne şükür .. vazgeçmemeye şükür .. saçma hayallerin ardına takılmamaya ,, yoldan saptığımda beni çekip çıkaranlara ,, her daim desteğini eksik etmeyenlere,, yolları sabırla öğretenlere ,, kaybolduğumda navigatör olanlara,, beceremedim dediğimde dünya yol tepip sırf kombimi yakmaya gelenlere şükür .. karanlık yolumda hergün bana eşlik eden telefonun ucuna şükür ..

sonra bi geri çekiliş .. hayata uzaktan bakış .. bi kuple yalnızlık .. bi kuple korku .. bolca da yorgunluk .. yapılması şart milyon şey .. doldurulacak kocaman bi oda.. kocaman bi dolap .. 5 ay sonrasını görememe .. işi öğrenme .. herşeye rağmen diz boyu belirsizlik .. erken saatteki dönüş otobüsünün stresi.. sıkıntısı .. bol bol da korkusu ..

diz boyu özlem .. yalnız yapılan kahvaltı .. telefonda giderilen hasret .. parfüm kokusu duyup gözlerin dolması .. mutlu habere uzaktan eşlik etme ,, üzüntüyü bi başına yaşama .. hiç ummazken memleket hasreti .. soğuğuna hasretlik .. bilinmeyeni beklerken taiwanda dökülen gözyaşı .. cankuşla eş zamanlı eş duygu besleyip 24 saat mesafede 6 saatlik farkla yaşama .. dokunamama ,, sarılamama ,, omuzda ağlayamama .. sadece konuşma .. anlatma ..

sonra kurulmuş hayallere bakma ,, çok uzağa değil en yakın zamanlıya .. şimdi ölü gibi sessiz olanla sözde evde ilk pazar yapılacak krepler .. tencere içindeki kaşıklar .. sen gel herşey güzel olacakların gelindiğinden beri bi kere görmemeyle sonlanması ..

beklentilerin hep ayağının yorganın dışında kalması .. her daim üzüp ağlatan sevgilinin yara saran dosttan arşın arşın ilerde olması .. daha da kötüsü bilinsede kabul edilmek istenmeyen gerçeğin kabullenilmesi ..

izlenecek flmlerin bir ortaköy gününde hediyeleşmeden son bulması ..

sonra sıyrılma .. verilen telkinler .. bitecek ki başladık .. dayan .. sabır .. temmuzda sınav .. ağustosta okul arama .. ev arama .. ve eylül ..resetlenmiş hayat .. bu sefer olacak hayaller .. eminönünde yenecek balıklar ,, köprünün ayagında edilecek kahvaltılar .. ikeadan alınacak mobilyalar .. misafirliğe gelecek cezmi ..

ah be istanbul .. çok güzelsin .. bakamaya kıyamadıkları kız gibisin .. bi onun kadar da nazlı ,, hırçın ve saldırgansın ..

olsun pazarın güzel ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder