14 Şubat 2012 Salı

Madam Arthur Bey'in Hayalleri

Meger tum olanlar madam arthur bey'in hayalleriymis.. O insanligi kotuluklerden korumak icin kimi zaman aglayarak hayaller kurarmis.. Onlarda bi cirpida olurmus.. O kocaman ,, busbuyuk kadinadam camin kenarina oturur asirlarca hayal kurarmis adimini atmadigi hayat icin yaninda vanilyali kurabiyesiyle..

Belki diyorum.. Bunlarda hayal.. Onun veya benim kurdugum.. Yasadigim veya yasadigimi sandigim,, bazen icine saklandigim hersey.. Hepsi .. Birer.. Hayal..

Mine Sogut'un musaadesiyle..

ve..

"Yalnızlık insanı olgunlaştırır. Eğer etrafınızdaki herkes bencilse ve etrafınızdaki herkes sizin için kendi hayatını feda ettiğini söyleye söyleye, her şeyi sizin için değil kendi için yaptığını inkar ederse ve siz de dinlediği, okuduğu müthiş masallarla vicdanı mühürlenmiş bir çocuksanız, kimseye kızamazsınız. Herkesi anlarsınız. Anlamak affetmektir. Siz anlayıp affedersiniz, onlar anlamadıkları için hep kinlenir. Affınız bile kinlendirir birilerini. Düşmanı çok bir derviş olursunuz. Dervişliğiniz diken olur düşmanı kanatır durur. Kanı gördükçe üzülürsünüz. Siz üzüldükçe dikeniniz sivrileşir. Yapayalnız kalırsınız. Anlayışlı ve üzgün ve yalnız, yapayalnız. Simsiyah bir yalnızlıkta boğulur gider hüznünüz."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder