16 Ocak 2012 Pazartesi

mavi periye açık mektup

sevgili mavi peri;

hep bekledim bana o minnoş , sevimli mi sevimli , işlevsel asanla dokunacağın günü .. hep hazırlı yaşadım "o an"a .. istedim ki en mükemmel an olsun , unutulmaz ve vazgeçilmez olsun . hep saçlarım düzgün ve makyajlı gezdim.. cebimde de tek mendil .. mutluluktan ağlarken göz yaşlarımı silmeye ..

sonra zaman geçti sevgili mavi peri .. yazlar kışa, güzler bahara döndü .. ben ise hiç kaybetmedim sana inancımı .. biliyordum ki bir gün .. evet bir gün gerçek olacaktı hayallerim .. açıkçası düşünmedim hiç öyle enine boyuna , hem haddime miydi canım senin mucizene müdahale .. öyle bekledim .. cam kenarında koca bekler ev kızı gibi , doğumu bekler baba gibi, taş dökmeyi bekler hasta gibi .. ama sen fahişe çıktın sevgili mavi peri .. kusura bakma ağzımı bozuyorum diye ama öyle değil mi hıh ? dürüst ol sende şimdi ..

zira ne ankaradaki dayımgilden ,ne popomu yırtıp günler gecelerce hatim ettiğim sitelerden, ne eğitimimden ne de el ilanı gibi dağıttığım CVmden ses çıkmadı .. evet sevgili mavi peri (bak hala düzgün konuşuyorum .. sana değil kendime saygımdan yoksa ben senin ebeni .. sevgili mavi peri) zannetme ki ben vasıfsız bir hatunkişi idim .. sadece şansa ihtiyacı olan bir faniydim ..

bekledim ki bilgi birikimimi gören bi firma sahibi aradığım sensin , al bu işletme senin desin .. bu laboratuvarda yat kalk ! al sana hayatının şansı, tek arzun ve de emelin ! olmadı hacimli , yumoş yumoş saçımla birden keşfedilip şampuan reklamında oynayayım .. o da olmadı gözlerimi gören biri yeni nesil türkan şoray desin .. ve ya ne bileyim sevgili mavi peri .. o kadar yazı yazdım ayol buraya .. meşhur olanlar blog da benimki ne? bende samimiyim .. ben de dizimin üstünde yazıyorum .. (ben de nişantaşı cocuğuyuuum .. ben de üniversite bitirdiiiim.. burhanıma selam ederim)

olmadı ama .. sen de bile işler torpille işliyormuş mavi periciğim .. (gittikçe yanaşıyorum farket! birazdan kafa atıcam burnunun tam üstüne) o olmayınca ,sen de kaldırmıyormuşsun götünü benim için .. oysa çok inanıyordum ben sana .. koluma , elime , başıma değdirmen gereken asanı her seferinde popoma soktun sen ama .. çok ayıp ettin mavi peri .. kırdın ve parçaladın ..

artık seni zerre kadar sevmiyorum .. inanmıyorum da ..en çokta senin olmaman değil , umudumu kırman canımı yaktı mavi peri .. keşke olsaydın ..

ha neyse küfrediyodum sana .. veda ederken sana şiir yollamak isterdim mavi peri ama terbiyem müsaade etmiyo .. onun yerine sana "bana yar olmayan devr-i devranın izzetini ikramını .. diyorum sevgili mavi peri .. ötesini sen anla..

hani sen yoksun ya .. asıl ben yokum artık mavi peri ..


4 yorum:

  1. Bayılıyorum yazdıklarına :)

    YanıtlaSil
  2. Mutlu oluyorum ben boyle , ah sen hep varolasin emi ..

    YanıtlaSil
  3. Nasıl keşfettiğimi hatırlamıyorum ama bütün yazılarını okudum 1 aydır, sende hep mutlu ol...

    YanıtlaSil