8 Mart 2012 Perşembe

8 Mart yazısı

bugün kadınlar günü ..

itilip kakılan , tecavüzü , tacizi ve ölümü dahi haklı sebeplere bağlanabilen bazen ekmeğini taşta dahi çıkarmasına izin verilmeyen, kendi cinsi tarafından dahi sevilmeyen, her daim 2. sınıf insan addedilen bi güruhun günü .. bugün bi çok insanın sadece göt - meme olarak gördüğü, insanların günü ..

ne garip .. kadınlar ghost buster gibi .. hep hayaletlerle savaşıyolar .. eski hayatların hayaletleriyle, bugünün kötü ihtimallerinin hayaletleriyle , iş hayatında var olamama korkusunun ve sosyal hayatta pasif kalacağım korkusunun gece uyutmayan hayaletleriyle , yapmak istediği milyonlarca hayalinin , kendini gerçekleyemeyeceğinin hayaletleriyle , varsa çocuğunun geleceğinin hayaletiyle ve daha onbirlerce hayaletle gününün her anı , her nefesinde savaşıp duruyo .. yetmiyo kabus oluyo , karabasan gibi çöküyo üstüne kadının ..

ipek saçlı , elma yanaklı , kiraz dudaklı pamuk prenses gidiyo .. geçeceği yolları tırnaklarıyla kazıyan , insanlara güveni ve inancı kalmayan , ıssızlaşan ve vahşileşen amazonlar oluyo gün be gün ..

topuklu ayakkabı giyemiyolar .. görüp iç geçiriyorlar vitrinlere anca .. çünkü uygun değil topuklular sürekli koşturdukları hayatın zeminine .. ve yine mini etekler .. elbiseleri ve ipek bluzleri de seviyolar .. her birinin dolabında onlarca güzel kıyafetler . ama her sabah erkek kostümlerini giyiyorlar üstlerine .. kaba-saba ve makasla fingirdeşmeden oluşan abalar ..

umut edilebilecek o kadar çok şey varken kelimeler kifayetsiz bugün .. bi şiir .. bi de şarkı .. hissiyatımın en güzel betimlemesi ..

"MESELA diyorum; bu gece bir DELİLİK yapsam..!


Bıraksam MUTFAKTA biriken bulaşıkları,
Çeksem arkamdan kapıyı,
KADIN başıma gitsem bir meyhaneyi dağıtsam..!

FONDA bir masa,
Arkada Sezen'in şarkıları çalsa;
Ben AĞLASAM...
Şişenin dibine dibine vursam..!

MESELA diyorum;
Sokaklardan bütün ERKEKLERİ kovsam,
Bu gecelik evlerinde otursalar..
Korkmadan dolaşsam bütün şehri,
Kimse DOKUNMASA bana,
Bir sandalda sabahlasam...!

Alabildiğince KADIN,
Alabildiğince ÖZGÜR olsam.
Küfür etsem ağız dolusu, utanmasam;
Şehre isyanımı haykırsam.

Kim bilir kaç kere satılmıştır, bu dünyanın ANASI...!
MESELA diyorum;
Bu gecede ben BABASINI satsam..! "

tüm canını dişine takıp hayata karşı dimdik olan kadınların günü kutlu olsun .. umarım daha az hayaletin olduğu bi dünyaya uyanırız yarın ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder