15 Aralık 2010 Çarşamba

kadın ..


kadın o ..

yapamaz .. kadınlar araba süremez .. kadınlar mühendislik yapamaz.. hatta elinin hamuruyla sağa sola bulaşma .. kadınsın sen .. söz hakkın yok .. çocuk doğur sen!.. kıyafetine dikkat et .. namussun sen.. bacaklarını kırarım .. aklını alırım .. aptal! falan falan .. yo hayır bunlar 50 yıl öncesinin cahil düşünceleri değil .. kadınlarla aynı sıraları paylaşarak okuyan, üniversitede onlarla beraber deney yapan, hatta onlardan not alıpta geçtiği sınavlarla mezun olan eğitimli yobazların düşüncesi .. sanırım bu , barındırdıkları düşünceler kadar acı ..

öyle bi toplum ki bu .. ne tarafından bakarsan bak falso .. anaerkilden nasıl bir gaflet ve delaletle ataerkile geçiş yapmış hatırlamıyorum ama yılların öcü varmış sanırım üstlerinde senelerin muhalefet partisi iktidar olmuşçasına ezmişler kadınları .. fiziksel ve psikolojik olarak düşünmeden yok etmişler .. dayak cennetten çıkmadır diyip dövmüş, karnından sıpayı , sırtından sopayı diyip istenmeyen bir sürü çocuk yapmışlar .. bunlar yetmez gibi saçı uzun aklı kısa diye zerre önemsememişler o kadınları ..

diyorum ya kadının doğurduğu, kadını beğenmemiş .. öyle bi baskı oluşturmuşlar ki toplumda kadının giydiği , yediği içtiği , konuştuğu herşey hataymış .. kadın cinsel objeden öteye halen gidememiş 2010 yılında dahi ..

hala akılları ve namus anlayışları 2 bacağın arasında kalmış erkek kısmının .. yatayım kalkayım diye içlenen , skor peşine düşen adamlar açılmamış gonca ararmış .. namus bu kadarmış .. fatmagüle tecavüz edilmiş reyting rekor kırmış .. bihter behlülle yatmış reyting gene tavan .. kayıp giden bi ahlak anlayışımız var gözümüzün önünde ; ki bu erkelerden kaynaklanıyor yerden göğe kadar benim gözümde ..

hiçbir kadın aha tecavüz var diye bişeyi seyretmez .. ya da hiç bir kadın erkeksin işte bu kadarsın diye salak bi genelleme yapmaz.. sen elini sürme pis erkek demez .. yada doğan çocuğu erkek diye düşürmeye kalkmaz ; doğan çocuğunu canlı canlı toprağa gömmez .. hiç bir kadın saçma sapan yapabilitesi olmayan küfürleri ağzına dolamadığı gibi gibi erkekleri bakışlarıyla soymaz..

düşünüyorum ve hatta eminim ki kadınların özgür olduğu , rahat hareket edebildiği kıyafeti , elbisesi, eğitimi öğretimi ve yapamadığı şeyler yüzünden yargılanmadığı bir ülke olabilsek hem toplumsal hem de kişisel gelişimimizin önü açılır ..

rahat bırakın .. doğru olmadığını bildiğiniz halde yaptığınız salak genellemelerinizi kendinize saklayın , insanın asabını bozmayın .. hadi sakin olayım , efendiliğimi koruyayım diyorum ama biliyorsunuz ki en hain intikam planları kadınlardan çıkıyor .. doğurduğumuz gibi öldürmeyi de biliriz . yapmıyosakta korkumuzdan değil hanımlığımızdan ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder